“Така и не разбрахме равноотдалеченият премиер, който предлагат от ПП-ДБ, оферта към ГЕРБ ли е или и към други партии? Какво да кажа на хората - гласувайте за ГЕРБ, а на 28 октомври ще ви съобщим кой ще е премиер и кои ще са министри?”

Това заяви пред симпатизанти във Велико Търново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И бе категоричен: 

“Това означава да излъжем хората!”

После продължи:

“Кой е този вундеркинд-общественик? И ако има такъв, нямаше ли да се изкуши досега да си направи собствена партия, да се яви и да спечели изборите. Кой ще е този, който с един замах ще разпорежда на парламент, Министерски съвет, на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ? И ние трябва само да го подкрепяме, без да го критикуваме?”

Борисов обяви, че не познава такъв “свръхчовек в България”.

“Какви министри, заместник-министри, областни управители ще доведе? С кой ще се консултира, след като аз, [Кирил] Петков и [Николай] Денков сме толкова отдалечени от него, че дори не можем да го консултираме. Звучи ли ви реалистично? Но те го налагат”, добави лидерът на ГЕРБ.

“Ние сме партия, градена 20 години със структури, организации. Какво ми предлагат от ПП-ДБ? Да я хвърля ей така? Не е честно към избирателите ни! Заедно удържахме 4 години чегъртане, уволнения, мачкане, рашковщина!”, каза още Борисов.

И припомни, че в “листата на ГЕРБ има успешни кметове и министри, минали през пряката демокрация и побеждавали на избори”. 

“Правителство се прави с гласовете на хората! Шансът за държавата е да направим добър резултат. Всички отсега се готвят да кажат защо не са успели и започват да говорят за купен вот”, добави той.

И попита:

“Прави ли ви впечатление, че на тези избори никой не говори за машинно гласуване, а преди всеки разговор им завършваше с това. И като се разбра за ала-бала с машините и флашките, спряха. Но ала-бала пак ще има!”

Според лидера на ГЕРБ “217 милиона са лихвите, които българите плащат за тези 4 години забавяне!”.

“И всеки нов километър път е два пъти по-скъп. Ако е имало кражби, как сега новото строителство е 2 пъти по-скъпо и същевременно го няма? Всичките им лъжи се оказаха кръгла нула!”, категоричен бе той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ