“С офертата за “равноотдалечен премиер” се готви подмяна на вота на избирателите.”

Това обяви пред симпатизанти във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И бе категоричен:

“Хората искат да знаят кой ще носи отговорност, това е честното към избирателя. ПП-ДБ виждат, че нямат никаква експертиза. Нито Петков, нито Денков стават за премиер, нито Василев за министър. Излизат и лъжат хората да гласуват за тях, а утре ще ги изненадат като им сложат други, които никой не познава.”

Според него “ИТ секторът вчера в НДК се убеди, че ГЕРБ разполага с експертизата, която отговаря на нуждите им”. 

“Сякаш забравихме как колегите притискаха министър да даде 600 млн. лв на близки техни фирми. Забравихме ли как колегите си бяха написали фирмите, на които щяха да дадат пари по ПВУ? ПП-ДБ знаят, че не могат - абдикираха”, добави Борисов.

И обясни, че не може да работи с “Възраждане”.

“ГЕРБ с “Възраждане” не може, имаме огромни идеологически различия. От ПП-ДБ смятат, че със задкулисие ще на реализират офертата за равноотдалечен премиер, аз в този сценарий не вярвам”, каза лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че “днес Франция уведоми ЕК, че въстановява контрола по границите си”. 

“Единствената ни борба е за Шенген по суша, за да можем да спасим шофьорите ни, които висят с дни по границите. В Европа знаят, че когато ГЕРБ управлява сигурността на ЕС е гарантирана“, каза Борисов.

И се върна на темата със задръстванията в София.

“В София е абсолютен блокаж, пътувам за работа над 2 часа. За 5 месеца сложиха едно скеле, толкова! Докато бяхме ние и Йорданка Фандъкова ни ядоха за една плочка, репортаж след репортаж, само в спортната емисия нямаше за плочката”, добави той. 

И завърши:

“Шапка свалям на кандидатите в листата на Враца, тези които са след трето място са за каузата, тези хора са ни най-важни!”

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ