Екип нa бТВ беше нападнат още с пристигането, докато опитва да отрази гласуването на ул. "Ястреб" в кв. „Република“ в Хасково.

Операторът Петър Картулев бе ударен от хора, които живеят в махалата, предава медията.

Нападението по никакъв начин не е предизвикано от екипа. Така и не става известно какво е подразнило хората, за да се стигне до агресията.

На кадрите се вижда мъж по анцуг от ромското малцинство, който, както си говори, замахва и удря снимащия.

Всичко се развива пред нещо като кафене или клуб, обилно украсен с лика на Делян Пеевски и плакати на неговата партия.

Чува се как местните крещят:

"Каква работа имате да снимате тука" и 

"Ша та купя и тебе!"

Пострадалите журналисти са подали сигнал на телефон 112. След пристигането на полицията нещата се успокояват, обаче най-агресивните хора вече не са на мястото.    

По случая е образувано досъдебно производство, което е за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Случаят е докладван на Районна прокуратура - Хасково, допълват от медията.

Двама мъже на 34 и на 65 години са задържани в Хасково за нападението над екипа на БТВ  днес, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

Около обяд МВР няма официален отчет дали има някакви инциденти и какви са.

По-късно бТВ съобщи и за още един случай на саморазправа - от квартал "Хумата" в Лом. Журналистите получилин сигнал, че жител на квартала купува гласове. Интересното е, че той е заместник-председател на секция, а на предните избори е бил застъпник на партия. Докато разговаряли с хора, които твърдят, че са станали свидетели на раздаване на пари, са се намесили други жители, които се опитали да влязат във физическа саморазправа със сигналоподателите. Така се стигнало и до намесата на полицията.