Актьорът Тимъти Шаламе - една от най-търсените звезди на Холивуд от по-младото поколение, се появи изненадващо на конкурс за свои двойници в Манхатън, Ню Йорк, предадоха Асошиейтед прес и АФП.

Около 20 млади мъже с изсечени челюсти и вълнообразна коса с цвят на лешник се бяха събрали в нюйоркския парк "Вашингтон скуеър", когато около 30 минути след началото на събитието актьорът от "Дюн" и "Призови ме с твоето име" се появи за изненада на всички.

Тимъти Шаламе се промъкна през тълпата, скрит зад черна маска и бейзболна шапка, преди да се насочи към двама двойници, които позираха за снимки. След като застана помежду им, 28-годишният актьор свали маската си, а паркът беше оглушен от писъци. Моментът беше запечатан на снимки, които бързо се появиха в социалните мрежи. Не липсваха и скептици, които се чудеха дали това наистина е холивудската звезда или просто някой негов много добър двойник.

Конкурсът привлече стотици зрители и доведе до заповед за разпръскване от полицията и поне до един арест. 

Заобиколен от бодигардове, Тимъти Шаламе позира за кратко за снимки със своите двойници, някои от които бяха облечени като персонажите на актьора във филмите "Уонка" и "Дюн".

Точно обаче когато двойниците на Шаламе започнаха да се разхождат по червения килим, полицията нареди на голямата група да се разотиде и наложи на организаторите глоба от 500 долара за "неразрешен конкурс за костюми". 

Най-малко един от участниците бе отведен с белезници, но от полицията не съобщиха защо. 

"Всичко започна на шега, а се превърна в стълпотворение", казаха организаторите. 

През последните дни те разлепиха из Ню Йорк листовки за конкурса, който обещаваше награда от 50 долара на победителя. Това предизвика спекулации в социалните мрежи и хиляди отговори на отправена онлайн покана. 

След като напусна парка, групата скоро намери резервно място на близка детска площадка, където участниците се състезаваха за одобрението на публиката от импровизирана сцена.

След като групата бе сведена до четирима, участниците бяха попитани за владеенето на френски език, за плановете им да направят света по-добър и за романтичните им намерения с Кайли Дженър, за която се предполага, че има връзка с Тимъти Шаламе. 

В крайна сметка победител стана 21-годишният Майлс Мичъл от Стейтън Айлънд, който беше облечен в лилав костюм на Уили Уонка и хвърляше бонбони на публиката от куфарче.

Докато призьорът стоеше до чек с надпис "Най-добрият Тим", група почитатели се наредиха на опашка, за да получат възможност да се снимат или да разменят профили в социалните мрежи с него.

"Развълнуван съм, но и доста изненадан. Имаше толкова много добри двойници на Тимъти Шаламе. Изборът наистина беше труден", каза Майлс Мичъл. 

БТА