Първата фаза на шампионата в "А" група ще има вълнуващ епилог в неделя, когато ще се реши "Ботев" (Пловдив) или "Левски" ще заеме шестото място в класирането, даващо право за попадане в компанията на силните за втората част от сезона. Сбъдна се желаният от много "червени" фенове сценарий "Левски" да е зависим от ЦСКА. 

Днес "канарчетата" спечелиха с 2:0 калната битка за Пловдив срещу "Локомотив" и изпревариха "сините" с две точки аванс на 6-ата позиция. А в неделя "Ботев" приема ЦСКА и при победа окончателно ще прати отбора от "Герена" при слабаците. Равенство или успех за армейците ще облагодетелстват "Левски". Тези сметки са при условие, че тимът на Стойчо Стоев преодолее "Марек" у дома на "Герена" в събота. Ако не друго, поне интригата е налице, тъй като не е в интерес на ЦСКА да запише трето поредно поражение от началото на 2015-а. 

"Ботев" спечели заслужено срещу вечния си противник в дома му на терен, който предполагаше някаква игра, свързана с кал и различна от футбол. Срещата трябваше да се играе в неделя, но бе отложена заради снега. 

Иронията е, че бивши (а може би все още настоящи) левскари стъжниха живота на бившия си отбор. В 19-ата минута юношата от "Герена" Лъчезар Балтанов откри, като наказа грешка в защитата на Локо. А огромен дял за попадението има Мариян Огнянов, който създаде суматоха в наказателното поле на "смърфовете".

В 34-ата минута миналият през "Левски" Иван Цветков изведе Божидар Васев за 2:0. След почивката "Ботев" пропусна чисти ситуации за 3:0, а "Локомотив" също имаше своите възможности, най-вече при разбърквания пред вратата на "жълто-черните".

В крайна сметка 2:0 за "Ботев", едната от част от Пловдив празнува, а в момента се ражда нов футболен фолклор между "червени" и "сини".