Държавата отпусна нови два милиона лева за изграждащия се стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Това стана днес с решение на заседание на Министерски съвет. Парите се дават целево, а общата стойност по различни проекти е 45 180 000 лв. 

Ето и точната формулировка: "по бюджета на община Разград за завършване с необходимото оборудване и изграждане на инфраструктура на сектор „Б” на стадион „Лудогорец Арена“ - 2 млн. лв.".

Малко преди миналата Коледа Община Разград осигури 1 милион за въпросния сектор "Б", който ще носи името "Козмин Моци". Така общата стойност на държавните и общински пари за съоръжението до момента са 6 млн. Собственикът на клуба Кирил Домусчиев пък трябва да осигури допълнителни 20 млн.

Реализацията на обществената поръчка за сектора започна в края на август, като срокът за изпълнение бе 180 дни - до края на февруари. Което означава, че вече има закъснение.

Изгражда се монолитна стоманобетонна конструкция, като над трибуните се прави метална козирка с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над зрителските трибуни. Ще се обособят стъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива под трибуните - съблекални, стаи за треньора, за допинг контрол и т.н. След приключване на този етап ще започне реконструкцията и на останалите сектори.
Стадионът трябва са е готов до края на 2015-а.

Идеята е "Лудогорец" да може да използва изцяло готовия стадион от 2016-а, като вече ще има възможност да домакинства в Разград дори в груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа, стига да попада там. Очертава се към този период арената да е единствена в България с толкова висок лиценз.