От 5-и март до вчера, когато беше показан в резиденцията Ново Огорьово, президентът на Русия Владимир Путин бе изчезнал за публиката. Тръгнаха слухове, че е болен, че е умрял, че е затворник след таен преврат на военна хунта, а говорителите на Кремъл просто обявиха, че има много лични срещи. Но един от слуховете изпъкна сред останалите - че руският лидер всъщност е в Швейцария, където любовницата му Алина Кабаева е родила първия му син.

Кабаева е бивша художествена гимнастичка, заслужил майстор на спорта с два олимпийски медала и бивш депутат от Руската Дума. Първите слухове за връзка между двамата са още от далечната 2008 г., когато тя е още на 25 години. 

Швейцарски медии обявиха, че Кабаева, която не се е появявала на публично място също от 5-и март, е в клиниката "Света Ана" в Лугано и е родила там син от руския президент. Той си бил взел отпуска именно, за да бъде до любимата си в този момент и да види веднага първия си наследник от мъжки пол. Досега Путин има две дъщери от бившата си съпруга Людмила.

Самата Кабаева написа вчера в Туитър "Роди ми се син":

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков отрече информацията и обяви, че ще организира конкурс за най-голяма журналистическа лъжа.

Разбира се, тъй като в Кремъл имат готов шаблон с "Информацията за ..... Владимир Путин ..... не съответства на действителността", никой не обърна внимание на Песков. Вместо това социалните мрежи избухнаха в хиляди шеги и закачки към руския президент:

"Инфаркт на тази възраст идва най-често от виагра"

" Всеки месец от 2011 насам Кабаева ражда по едно дете на Путин. Сега са около 50. И са готови във всеки момент да заменят баща си."

"Путин всъщност се е опитал да направи голяма изненада на Кабаева за 8-ми март... но май се е надценил."

"5-и март в света на жените - Алина Кабаева е родила дете! 5-и март в света на мъжете - Владимир Путин изчезна."

Някои дори извадиха стари снимки, на които Путин държи в ръцете си новороденото на своя симпатизантка. Но това не е Путин-младши.

Симпатизантите на руския президент обаче също не отстъпиха, като много от тях смело заявяват, че Путин и Кабаева си отиват един на друг, а синът им ще бъде гордост за Русия.