Александър Томов хвърли няколко "бомби" след поредния злополучен мач на отбора му - 0:0 срещу "Берое" на "Българска армия". Първата бе очаквана - смяната на собствеността е факт, той вече не е силният човек в ЦСКА. Втората бе наистина интересна - отборът бил "пробит" и поради това играел толкова слабо и неуспешно от началото на сезона. И отново изрази разочарование от постъпката на Стойчо Младенов, който напусна ЦСКА с подадена молба за разтрогване на договора в БФС заради дължими пари.

Томов обяви, че споразумението за прехвърляне на основния пакет акции е подписано, но отказа да назове проценти, колко ще вземе Юлиян Инджов и колко Ивайло Манджуков.

"Който дава парите, той ще дърпа конците, обяви политикът. Така е по закон. Аз оставам, ще продължа да помагам, но няма да е както досега. Цената за акциите е символична. В бъдеще не търсете мен за изявления, а други хора."

„Нещо се случи в три мача поред. Имаме информация за пробив в отбора. Ако има външно вмешателство ще бъде трагично. Ако е някакво отпускане, ще се провери. Докладвано е на г-н Инджов“, добави бившият вицепремиер.

Той изрази разочарование от напускането на Стойчо Младенов. И употреби силни думи, доста повече от вчера, когато стана ясно, че треньорът си тръгва след поставения ултиматум от Юлиян Инджов.

„Напускането на Стойчо Младенов е удар в гърба. Чувствам го като удар и по мен. Вчера той си беше изключил телефона. Не го очаквах от приятел. Бяхме се разбрали за други неща. И днес отборът нямаше как да бъде на ниво с помощник треньор. Видяхте, че това не беше ЦСКА. Трябваше да се вдигнем. ЦСКА ще има нов треньор, надявам се в близките дни. Колкото по-бързо, толкова по-добре за стабилизирането на отбора“, коментира Томов.

По информация на Клуб Z в управлението на ЦСКА вероятно ще бъде привлечен и тръстът "ЦСКА Завинаги", начело на който е Александър Чакмаков, син на първия капитан на армейците Нако Чакмаков. Бизнесменът помага на школата на клуба с изграждането на терени и организира благотворителни акции, но беше отявлен противник на управлението на Томов.

Не е изключено в управлението да се включат и негови съмишленици като Стефан Войнов и Стойне Манолов, който предоставя на "червените" комплекса си "Царско село" за тренировки и възстановителни процедури. Двамата са част от тръста.

Днешният мач с "Берое" и бъдещият старши треньор бяха на заден план за босовете на ЦСКА заради смяната на властта. Вчера и днес дори се заговори, че Томов търси други варианти и може да отлага сделката, за да печели време. Явно обаче не е имал избор. 

Яснота за треньора ще има в близките дни. В публичното пространство се споменават всевъзможни имена - на бивши футболисти, на легенди, на чужденци... Хората на върха на "Армията" не били на едно мнение кой да наследи Стойчо Младенов. Все пак тежката дума ще е на Инджов и на хората, които го съветват. Както каза Александър Томов, "който дава парите, той дърпа конците"...

Не по-малко интересен е казусът с хвърления "горещ картоф" за пробива в отбора. За нещо подобно намекна и Стойчо Младенов в пространното си писмо вчера. Явно новите собственици имат доста проблеми за решаване, още повече предвид поставената цел - шампионска титла. Единствената глътка въздух за ЦСКА идва от предстоящата пауза в шампионата заради евроквалификация с Италия след седмица.

За мача с "Берое", четете тук.