Юлиян Инджов ще изиска финансово-счетоводна и правна експертиза, преди да реши дали да поеме основния пакет акции в ЦСКА. Той обяви, че ще влезе в клуба само ако цифрите, тиражирани от настоящото ръководство, съвпаднат с реалните. Проверката ще започне още в понеделник.

След мача с "Берое" Александър Томов каза, че сделката вече е сигурна, Инджов и Ивайло Манджуков ще получат основния пакет акции на ЦСКА, но не пожела да каже точни проценти.

"Г-н Томов си е главен акционер в клуба. Като цяло мажоритарният пакет акции е заложен към мен и към г-н Манджуков, рече строителният предприемач в ефира на TV7. - Ако иска да си ги върне, би трябвало да ни плати дълга до 30 март. Явно няма пари, за това и е готов да предаде контролния пакет. Г-н Манджуков заяви, че не желае да се възползва от тази възможност. Аз не мога да кажа, че не желая, но преди да кажа твърдо "да" искам в понеделник да направя финансово-счетоводна експертиза. Ако цифрите, които се експонират в публичното пространство отговарят на това, което ще намерим, предполагам, че ще вляза. Ако не, не мога да кажа какво ще правя. Но заявавам, че дори да не вляза в ЦСКА, аз и г-н Манджуков няма да си търсим парите, които сме дали досега."

"Теоретично до 30 март г-н Томов държи мажоритарният пакет акции на ЦСКА. Ако намери на кого да ги продаде, на 31 март или на 1 април собствеността ще мине към този, на който плати цената", обясни Инджов.

Бизнесменът не са ангажира да обещае, че ако влезе на Армията ще изплати дълговете на клуба и че в бъдеще "червените" няма да имат финансови проблеми.

"Надявам се да привлечем не само бизнесмени, но и хора, които обичат спорта - независимо дали са "сини", "червени" или "зелени". В крайна сметка такива клубове трябва да попадат в ръцете на хора, които не искат да вземат, а да дават. Аз мисля, че ще бъда такъв, ако остана, увери човекът, заради който Стойчо Младенов си тръгна от ЦСКА. - Принципно финансирането на такива клубове се извършва по два начина - чрез публично предлагане на акциите или чрез намирането на мажоритарен собственик, който да дотира клуба. У нас няма футболен клуб, който се самоиздържа. Дори отборът на Кирил Домусчиев едва ли си покрива всички разходи. Може би за последната година ще им излезе баланса. Ние давахме пари на г-н Томов, за да не разтури клуба още към края на 2014 г.“

Той добави, че не само заплатата на доскорошния треньор Стойчо Младенов е била причина за конфликта му с Петър Манджуков.

"Основната причина за излизането на г-н Манджуков от този проект са по-скоро големите разходи, които ЦСКА има към днешна дата", разкри Инджов.

Той не вижда грешка в поставения ултиматум към Стойчо Младенов - шампиони или оставка:

"И г-н Томов, и г-н Манджуков, и аз до момента сме създавали комфорт по отношение на финансовото състояние на клуба и една такава задача не беше непостижима. Тя е свързана и със самофинансирането на клуба. Такава цел ако бъде изпусната, би трябвало да се очакват големи дупки в бюджета. Г-н Томов и г-н Младенов направиха много, за да задържат до това положение клуба."

Той призна, че не разбира от футбол, а от строителство, поради това не може да каже сега кой ще е следващият треньор на ЦСКА, а ще довери на експерти - стига да поеме клуба. 

И даде интересен отговор на въпроса дали възнамерява да инвестира в нов стадион:

"Нов стадион? Лично аз бих бил доволен, ако всички, които имат вземания към футболния клуб, направят споразумения и опростят една част от задълженията. Ангажирам се ако ги опростят, да инвестирам тези пари в спортната база. Разбира се, ще използвам и помощта на сдружението „ЦСКА Завинаги“.“