Фабио Капело е в ложите до братя Домусчиеви.

На 18 март „Валенсия“ прави 95 години.

Две атаки за гостите, два гола – това е големият отбор.

„Лудогорец“ искаше, но не знаеше как. Много припряна игра.

Българите играят с нагласа: атака и само атака, а силните отбори като „Валенсия“ знаят как да се справят с това.

Още срещу „Лацио“ разградчани показаха слабости в защита.

Една дума олицетворява „Лудогорец“ в този мач – нетърпение. Една дума олицетворява „Валенсия“ в този мач – търпение.

Усети се сериозно липсата на Козмин Моци в центъра на защитата.

Приказката на „Лудогорец“ в Лига Европа свърши. Българите загубиха от „Валенсия“ с 0:3 на претъпкания „Васил Левски“ и на практика отпаднаха от турнира. Четирейсет и три хил. души бяха дошли на националния стадион, за да гледат този осминафинал, а сред тях бе и легендарният италиански треньор Фабио Капело, който изгледа двубоя от ложите до братя Домусчиеви, собствениците на разградчани.

Една дума олицетворява „Лудогорец“ в този мач – нетърпение. Думата за „Валенсия“ пък е търпение. Пролича си голямата разлика между двата отбора. Разградчани играят с нагласа: атака и само атака, а опитни, обиграни отбори като „Валенсия“ знаят как да противодействат на подобен подход.

По-интересното в срещата се случи в първата част. Подобно на предишния мач на „Лудогорец“ - с „Лацио“ отново на „Васил Левски“, „орлите“ допуснаха бърз гол, който обаче сега не обърка домакините, а дори напротив – те заиграха по-добре, стигнаха до дузпа и червен картон за Сейду Кейта от „Валенсия“. Ромян Безяк обаче пропусна от бялата точка, а двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 0:2. „Прилепите“ направиха две добри атаки през първото полувреме и вкараха два гола.

Цял мач „Лудогорец“ много искаше да победи, владееше топката, но просто не знаеше как да вкара гол. „Валенсия“ не надигра българите, а просто ги излъга – това е големият отбор. Разликата между „прилепите“ и „Лацио“ е, че испанците нито за миг не подцениха „Лудогорец“.

През втората част играта не се промени съществено, а „Валенсия“ просто вкара още един гол и като цяло играеше на контраатаки. Момчетата на треньора Стойчо Стоев отново опитваха атаки, но отново играеха твърде прибързано и нервно.

Още срещу „Лацио“ „Лудогорец“ показа големи слабости в защита, но „зелените“ компенсираха с три отбелязани гола, а днес не успяха да се разпишат. Трябва да отбележим и че се усети сериозно липсата на титулярния централен защитник Козмин Моци.

Като цяло резултатът 0:3 не отразява показаното на терена, а по-скоро опит и рутината на „Валенсия“, от една страна, и припряността и липсата на опит на „Лудогорец“, от друга.

Публиката нито за миг не спря да аплодира играчите в „зелено“, дори и в заключителните минути на мача, когато „Валенсия“ можеше да вкара и четвърти гол.