Разводът в "Левски" е факт: лидерите на двете запалянковски организации в управителния съвет на "Левски" - Васил Колев (тръст "Синя България") и Владимир Владимиров (Национален фенклуб на привържениците) подадоха оставки от ръководния орган.

Това съобщи шефът на УС Иво Тонев след днешното заседание.

Преди два дни от тръста поставиха ултиматум на собственика на клуба Тодор Батков да предаде безвъзмездно контролния пакет акции на феновете до полунощ на 25-и срещу 26 март. В противен случай напускат.

Очевидно Батков, който днес отсъстваше от сбирката, тъй като е в чужбина, е отказал да изпълни условието.

Клуб Z научи, че босът е звънял по телефона на Колев и Владимиров в опит да ги разубеди и да стигне до компромис. Запалянковците искаха акциите на Батков, за да могат по този начин да разграничат адвоката от дарителската кампания "Левски" е твой", която има за цел да набере средства за спасението на клуба. В замяна дарителите получават дялове.

Колев, Владимиров и техни съратници пътуват в момента из цяла България за каузата, но кампанията не върви задоволително. На този етап те не могат да привлекат големи инвеститори, а само дребни, които вземат акции за по 100 лв. Хората не искали да се ангажират заради присъствието на Тодор Батков в клуба.

Очаквайте подробности.