Легендите на българския футбол Христо Стоичков и Йордан Лечков си припомниха за добрите стари времена, когато тичаха след топката. Днес двамата играха един срещу друг в мач на малки врати от турнира "Каменица Фенкупа".

В зала "Арена Армеец" отборът на Камата, който е сред лицата на надпреварата, записа успех с 3:2 срещу тима на своя съотборник от "САЩ '94". Стоичков и компания на три пъти успяха да преодолеят доскорошния вратар на ЦСКА Стоян Колев.

След края на мача феновете, които бяха дошли да гледат, се възползваха от възможността да се снимат със Стоичков и Лечков. Двете величия не отказаха автографи и селфита, преди да се отправят "на кафе" в столично заведение. Програмата на Стоичков в България включва и посещение на "Музея на спортната слава" на ЦСКА, където утре той ще подари реплика на "Златната топка".

"Това, че съм спечелил "Златната топка" през 1994-та  е част от пътя, който съм извървял, а аз съм тръгнал от ЦСКА, заяви Христо Стоичков. - Обещал съм този подарък, клубът го заслужава. В този отбор са минали едни от най-добри футболисти, какъвто е Петър Жеков. Неговите три "Златни обувки" са там. Не искам да коментирам ЦСКА. Живея в Маями и не мога да говоря за това, което се случва там."

В качеството си на вицепрезидент на БФС пък Лечков коментира голямата драма на родния футбол в последните седмици: ще вземат ли лицензи за следващия сезон ЦСКА и "Левски".

"Информацията, която имам аз е, че ЦСКА и "Левски" ще си платят и няма да имат проблеми с лицензите. Все пак си има комисия, тя ще вземе решение. До 31 март трябва да си платят", прогнозира Лече.

Той коментира и мачът с Италия, по-специално решението на селекционера Ивайло Петев да сложи на вратата Николай Михайлов вместо Владислав Стоянов.

"Някога да сме се намесили в работата на някой треньор? Наставникът си взима решения, а не аз. Докато водихме с 2:1 се надявах, че можем да победим. Реално погледнато Италия имаше повече положения, така че резултатът е справедлив. Аз лично имам забележки към играта на отбора. Истината е, че нямаме силно първенство, не стават добри мачове всяка събота и неделя и проблемите ни идват оттам", завърши екзекуторът на Германия.