Димитър Пенев публично призова Христо Стоичков да се върне в ЦСКА по време на церемония в музея на клуба, на която Камата подари копия на "Златната обувка" и "Златната топка".

Най-успелият български футболист спечели първото отличие с червения екип през сезон 1989/1990 г. с 38 гола. През 1994 г. пък Стоичков стана първият и засега единствен роден играч, избран за №1 в Европа като носител на "Златната топка". 
А с отговора си към апела на Стратега Камата даде да се разбере, че на този етап не смята да се мести от Маями, където живее в момента и работи за мексикански тв канал. Но все пак остави вратата открехната.

"Добре дошъл на Христо Стоичков! Надявам се, че не за последен път сме тук заедно, рече Чичо Митко. - Предстои ти още много работа във футбола. Мисля, че е време да се завърнеш там, където ти е мястото. Имаш още много неща да покажеш на младите, особено тук, в ЦСКА. Нека след години те отварят страниците на книги и вестници и да четат твоето име. Заслужил си го."

"Тук съм за много малко, каза на свой ред Стоичков. Знаете, че живея в Америка. Имах малко работа в Испания, а след това участвах в благотворителен мач в Ереван на един изключително голям човек в световния футбол (бел. ред. арменецът Хорен Оганесян). Знаете каква държава беше СССР преди и сега от всяка една република има по един много известен футболист. За мен беше чест да изведа световния отбор. Прекарахме 3-4 дена в Ереван и беше прекрасно."

Любопитно е, че копието на "Златната обувка" е изработено с гаф. Както виждате и от снимката, на поставката пише, че е спечелена 1988/1989 г. Това не е така, носител на отличието тогава е румънецът Дорин Матеуц. А Стоичков - заедно с Уго Санчес, я грабна на следващата. 

"Сега ще отскоча до село, за да видя майка ми, да мина през гроба на баща ми и се връщам в Маями. Не следя много нещата в България заради часовото време. Много пътувам. Ще ходя в Лондон, за да направя едно голямо интервю с Моуриньо, защото телевизията ми го изисква. Не съм в България и не знам за какво става въпрос в ЦСКА. Знаете ли какво ми е хубаво в Маями. Там е топло, а тук е студено. В крайна сметка времето ще покаже", отговори Камата на въпрос дали е наясно за катаклизмите на стадион "Българска армия".

В музея Стоичков бе приветстван от директора му и дойен на българската спортна журналистика - Александър Манов.

"Поклон за вас, че изпълнихте обещанието си. Думата е спазена, благодаря ви. В музея има много големи отличия, но "Златната топка" и "Златната обувка" ще бъдат над всичко. Какво да ви кажа за Стоичков? Ицо е вечният, той ще бъде вечен", започна Манов. с тези думи директорът на музея Александър Манов откри мероприятието. 

"Бате Сашо, искрено ти благодаря за това, което си направил за ЦСКА, отвърна дарителят. - През 1984 година, когато дойдох тук, благодарение на теб научих какво е ЦСКА. Тези отличия си ги заслужил. Минаха доста години, откакто ми връчиха двата трофея, никога не съм казвал, че сам съм ги спечелил. Връчвам ти ги на теб, за да ги сложиш там, където решиш. Това копие на "Златната топка" не е мое. То е за всичките ми колеги и приятели, които са ми помогнали и са ме учили по време на моята кариера. Някои от тях са тук, видях и Стойчо Младенов преди малко, други не са сред нас - Симо Манолов, Стоян Йорданов... Тази обувка е от времето, когато вкарах 38 гола с ЦСКА. Нека младото поколение минава през музея и да вижда какво сме направили и откъде сме тръгнали."

А днес е последният ден за подаване на документи за лицензиране в УЕФА и БФС. ЦСКА има броени часове, за да разплати и разсрочи дългове, за да се надява на "зелена светлина" от съответната комисия към родната футболна централа.