Юношеският национален отбор на България до 17 години попадна в трудната група "А" на "Евро 2015", на което страната ни е домакин. Тимът на селекционера Александър Димитров ще открие шампионата на 6 май от 19:00 часа на стадион "Берое" в Стара Загора срещу Хърватия, а следващите съперници са Испания и Австрия на 9-и и 12 май, отново от 19:00 в Бургас и Созопол.

Днес бе теглен жребият в комплекса "Сънсет Ризорт" в Поморие - там ще бъдат наставени всичките 16 отбора. Финалът е на 22 май от 20:00 ч на ст. "Лазур" в Бургас. Мачовете от Стара Загора и морския град ще се излъчват пряко по "Евроспорт", а останалите домакини са Сливен и Созопол.

Групите:

А: България, Хърватия, Испания, Австрия
B: Чехия, Словения, Белгия, Германия
С: Гърция, Русия, Шотландия, Франция
D: Ейре, Холандия, Италия, Англия

Първите два отбора от всеки квартет отиват на четвъртфинали. Загубилите в тази фаза играят по един бараж и тимовете, които ги спечелят, се присъединяват към полуфиналистите и отиват на световно в Чили в късната есен на 2015 г.

На церемонията присъстваха шефове на УЕФА, спортният министър Красен Кралев, популярни личности на родния футбол като Димитър Пенев, Павел Панов, Емил Костадинов, Димитър Димитров-Херо. Шефът на БФС Борислав Михайлов, Кралев, Димитър Пенев и босът на комисията за детско-юношески футбол в УЕФА Джим Бойс отправиха приветствия.

Стратега асистира в тегленето на жребия. Селекционерът на нашите Александър Димитров не присъства в Поморие, тъй като по същото време водеше отбора си срещу Македония на контрола в Благоевград, спечелена с 4:1. По телефона Димитров определи групата като тежка и отдаде предпочитания на Хърватия като фаворит. Той разузнава Испания преди броени дни в квалификация срещу Франция - 1:1 в Бенидорм, като тогава още не се знаеше, че се имаме "Ла Роха" за съперник.

"Тепърва ще резузнаваме съперниците. На този етап не искам да говорим какви са ни шансовете, за мен е важно да играем добър футбол и във всеки мач да излизаме за победа", обяви селекционерът пред Клуб Z.

Вместо Димитров за общите снимки и с купата по време на жребия позира Павел Панов, технически директор на БФС.

След церемонията Борислав Михайлов обяви, че ако домакинството на това първенство се окаже успешно, България ще кандидатства да приеме европейско до 21 г., стига да се изградят стадионите в Пловдив ("Христо Ботев", започнат) и във Варна (още в проект).