Димитър Димитров ще поеме днес закъсалия "Локомотив" (Пловдив). Херо може и да не се води старши-треньор, но практически ще изпълнява тази роля вместо сегашния наставник Христо Колев-Бащата. Специалистът потвърди новината пред Клуб Z.

Шефовете на Локо успели да убедят Димитров да опита да помогне на клуба, който е застрашен от изпадане от "А" група - само три точки делят "смърфовете" и предпоследния "Марек". Вчера пловдивчани паднаха тежко с 1:5 от "Черно море" в първия полуфинал за Купата на България.

Херо ще работи на "Лаута" без пари, тъй като клубът е в много тежко финансово състояние, издържат го запалянковците. Освен че иска да помогне на отбора, на който вече е бил треньор по времето на покойния Георги Илиев, Димитров няма търпение да се върне към футбола, тъй като вече от близо година е без работа.

През лятото на 2014-а Херо се размина с "Ботев" (Пловдив). Бургазлията трябваше да е спортен директор в екип със Станимир Стоилов, но двамата напуснаха заедно, а не след дълго "канарчетата" останаха без благодетеля си Цветан Василев. След това Херо бе напът да се върне в "Левски", но и този ангажимент пропадна в момента, в който трябваше да започне.

Преди броени дни легедната на "Локомотив" Христо Колев, който няма необходимия лиценз за "А" група, напусна тима, но бе убеден да се върне. Не е ясно дали Бащата ще остане в щаба на Херо.