„Строителството на комплекс до плажа „Корал” ще бъде спряно (б.р., става дума за проекта за вилно селище в къмпинг "Юг"). Заповедта за принудително прекратяване на строителството ще бъде издадена още днес”.

Това обяви пред Нова тв екоминистърката Ивелина Василева. Причината е, че има „порок в процедурата и не е спазен Законът за биологичното разнообразие”.

Василева се позова и на разпореждане на премиера Бойко Борисов, което изисква излетите бетонни плочи да бъдат премахнати, а изграждането на останалите 14 площадки да не бъде допускано. Личното мнение на министърката е, че бетонните площадки на плажа трябва да бъдат разкъртени, но щяло да се изчака и решението на експертите.

Пред репортер на телевизията инвеститорът на обекта обаче заяви, че не му е представян никакъв документ за спиране на строителството и го е направил на добра воля.

Ивелина Василева обеща още и премахване на оградата, която е насред плажа в с. Кранево. Вече е извършена проверка, има констативен протокол и разпореждане от ДНСК за демонтирането й - действието трябва да бъде предприето от общината, каза още екоминистърката.

„Държавата върши всичко по принуда и лъжеше”, заяви политологът Евгений Дайнов по повод на незаконното строителство по плажовете.

Той поиска оставките на всички държавни мъже и жени, които лъгаха, и уволнение на всички, които не са си свърширли работата.

„Писна ми, защото аз им плащат заплатите”, отсече Дайнов и припомни протестите на Орлов мост, които лесно можели да се повторят и днес.