Името на Любослав Пенев отново се споменава сред кандидатите за поста национален селекционер на Македония. Изборът ще е в четвъртък, а другите потенциални заместници на напусналия Бошко Гюровски са сърбите Милован Раевац и Любинко Друлович и словенецът Славиша Стоянович.

Най-сериозният кандидат - Джанфранко Дзола, неочаквано се отказа, което върна търсенето на кандидат в начална фаза. Пред ангажирането на скъп треньор с голям щаб като Любо Пенев обаче има няколко пречки. Първата е срокът на договора - 6 месеца с опция за още две години. Малцина биха рискували да се ангажират за половин година, след което да не им бъде предложена опцията за по-дългия период.

Втората е ниската заплата - 7000 евро, поне според пресата в Скопие. Местната футболна федерация има силното желание да ангажира чужденец, тъй като най-добрите специалисти в западната ни съседка вече са били начело на първия тим. Ниският бюджет обаче спъва преговорите с популярно име още в начална фаза.

Любослав Пенев е без работа откакто в края на миналата година бе уволнен от БФС. След това се твърдеше, че той е близо до треньорския пост на "Бетис" и че има оферти от Русия.