Старши треньорът на „Ботев“ Пловдив е подал оставка още тази сутрин. Това сподели самият той след края на мача между неговия отбор и „Левски“ за Купата на България, спечелен от „жълто-черните“ с 2:0. След 3:1 за „сините“ в първия мач „канарчетата“ продължават напред с повече голове на чужд терен и ще играят на полуфинал. Надеждите на „Левски“ за трофей в сезона на стогодишнината на клуба пък се сринаха.

„Днес в 8,30 ч подадох оставка като треньор на „Ботев“, която започва да тече от утре. Около отбора и клуба се създаде много напрежение, не искам да бъда причина и фактор за това. „Ботев“ има прекрасен отбор и не искам момчетата да играят под напрежение. Това е един грандиозен проект, не само за „Ботев“ и за футбола, а и за цяла България. Веднъж в живота си вече видях как се разваля един отбор, не желая да го виждам отново. Всичко, което имам да казвам, съм го казал на ръководството“, сподели след мача Мъри Стоилов.

Наставникът на „Ботев“ говори и за самия мач.

„Времето беше тежко. Играхме под голямо напрежение и искахме да спечелим мача. На почивката казах на момчетата да играят отпуснато. Радвам се, че се получи и успяхме да отбележим голове. Заслужена победа за „Ботев“, но сезонът още не е свършил“, каза подалият оставка Стоилов.

Той е спряган за нов треньор на „Левски“, но от следващия сезон, в тандем с Георги Иванов-Гонзо, който ще бъде спортен директор.