"Левски" отправи официално предложение финала за Купата на България на 28 май срещу "Черно море" да се играе на националния стадион в столицата. Първата идея - за стадион "Берое", вероятно няма да се осъществи, тъй като първо варненци се намръщиха, а после от шефовете на старозагорци обявиха, че не искат да рискуват арената им да бъде потрошена. "Сините" пък не искат и да чуят за вариант Бургас, както е желанието на стадион "Тича".

"За нас най-добрият вариант за финала за Купата на България е националният стадион "Васил Левски", заяви финансовият директор на Левски Константин Баждеков на поднасянето на венец на паметника на Георги Аспарухов-Гунди, по случай 72 г. от рождението му.

"Предпочитаме финалът за Купата да се играе на добър терен и при добри условия за публиката. За нас предпочитанията са да е там, където има нормални условия. Не искам да коментирам останалите възможни варианти. В крайна сметка това е решение на професионалната лига", каза Баждеков.

Той коментира и финансите на клуба, като разкри, че "сините" ще работят върху това да задържат звездите си като Бедоя, Аниете и Прохазка.

"Нашето желание е да направим така, че да се запази гръбнака на отбора. Работим по въпроса да имаме и финансовите възможности затова. Финалът, който предстои за Купата на България, е от съществено значение. Важно е как Левски ще се представи и дали ще играе в Лига Европа. Футболистите ни заслужават да играят в подобни турнири и да докажат, че с по-малко ресурси могат да се постигат успехи. Показа го и "Левски", а напоследък и "Лудогорец". Това е важно, както за имиджа на клуба, така и за наши бъдещи спонсори", рече той. 

Той призна, че заплатите на футболистите и треньорите не са платени и изрази надежда, че това ще стане идната седмица.

"В момента имаме ангажименти по лицензирането. Едната част от задълженията са изпълнение, сега през май и юни предстоят още плащания. За май са около 130 хиляди лева. Общата сума е около 300-350 хиляди лева. Разчитаме на кампанията "Левски е твой". Искаме, в случай, че успеем да спечелим финала, да имаме евролиценз", каза Баждеков.

"Дори и в трудната ни ситуация ние все пак изграждаме и правим база, условия. Разчитаме и на това, че с изграждането на нашия стадион ще привлечем спонсори и рекламодатели, които да ни подкрепят и да завършим стадиона, за да се ползва за новия шампионат. Трябва да се отчита позитивните неща, че успяхме да подадем документи за лиценза. И че Левски е един от клубовете, които имат шансове да получат лиценз и за българското първенство, и за евротурнирите, стига да си заслужим квотата", завърши позитивно изпълнителният директор.

Преди това "Левски" почете своя патрон с венци и цветя, присъства шефът на школата Даниел Боримиров, подрастващи футболисти, фенове, бивши играчи...