Головата суша на ЦСКА продължава, а "червените" се изкачват все по-високо в листата по брой мачове без попадение във вратата на съперника в историята на "А" група.

В събота "червените" направиха 0:0 срещу "Лудогорец" и вече в десет двубоя не са изпитали радостта от гол. Това им отрежда трето място, задминавайки "Торпедо" (Русе) и "Торпедо" (Плевен), които са били "нулеви" в девет срещи през 1951 г. Там е работата, че и двата отбора са били аутсайдери, а в тази роля са се подвизавали и тимовете, които все още са пред "червените". Докато ЦСКА стартира пролетта като лидер в шампионата и фаворит за титлата.

Армейците сега гонят второто място, на което е "Спартак" (Варна) с 11 мача без гол през сезон 2004/2005.

На този етап обаче първото изглежда недостижимо - "Раковски" (Русе) не се поздрави за опъната мрежа в 19 двубоя през сезон 1996/1997. Няма толкова мачове до края на първенството. Но пък ЦСКА може да атакува рекорда в началото на следващото. Въпросът е къде ще играят "червените" - в "А" или "Б" група (при обединение и вземане на лиценза на тим от втория ешалон, както се заговори) или в аматьорския футбол.