Новата звезда на "Левски" Антонио Аниете обяви, че иска да остане на "Герена", независимо от кризата и финансовата несигурност в столичния гранд. Днес испанецът получи наградата си - часовник, след като стана играч на месец април в традиционната анкета на Пресклуб "България".

Аниете призна, че му предстоят разговори с шефовете на "Левски". Твърди, че той вече е получил оферти от други клубове.

"Агитката на "Левски" и любовта към отбора най-много ме впечатли", каза нападателят.

"Горд съм да получа тази награда. За мен е чест и удоволствие, благодаря на всички, които са гласували за мен. Тези неща ме карат да работя с още по-голямо усилие. Трябва да се концентрираме върху важния мач с "Черно море" за Купата на България, добави Аниете. - Осъзнаваме колко важен е този финал за клуба и за привържениците. Знаем, че трябва да победим. Истина е, че "Черно море" ни би веднъж, но трябва да припомним на какъв терен се игра онази среща. Те практикуват твърд и агресивен футбол, но имаме всички шансове да ги победим. Дойдох тук да печеля титли, купи, защото "Левски" е голям отбор и го заслужава. Съдбата си зависи от нас."

Аниете бе запитан какво според него трябва да се промени в българския футбол.

"Не съм аз този, който трябва да казва какво да се промени в българския футбол. Според мен част от терените не се поддържат добре и не е много подходящо да се играе футбол на тях. Видях стадиона в Бургас, на който ще се играе финала. Допада ми, тъй като е от затворен тип, а това предполага добра футболна обстановка", каза още Аниете.