"Берое" срази "Литекс" с 3:1 в един от възловите мачове за местата за Лига Европа в "А" група. И тази вечер обаче не мина без скандал извън терена, при това напълно неочакван и от страна на треньор, който не проявява агресивност. След последния съдийски сигнал наставникът на домакините Петър Хубчев показа неприличен жест към собствената си публика, последваха и обидни реплики.

След срещата един от Четвъртите в света призна, че е реагирал "прекалено емоционално" и че той и отборът му били подложени на напрежение. В типичния си маниер обаче отказа да разкрие подробности. Хубчев най-вероятно ще получи наказание от дисциплинарната комисия на БФС.

А с победата над Литекс беройци още повече изостриха битката за второто и третото място. В момента три отбора са с по 51 точки - "Локомотив", "Литекс" и "Берое". ЦСКА пък е с 48.

Бе изтекла едва втората минута, когато Елиш да Силва откри резултата. Още в 9-ата Бьорн Йонсен изравни за "оранжевите". Домакините нанесоха своя удар в последните малко повече от 20 минути. В 69-ата Атанас Зехиров върна аванса на "зелено-белите", а Да Силва го затвърди в 82-ата - 3:1.