"Литекс" си върна на "Лудогорец" заради унижението в Разград по-рано тази година с обрат от 0:2 до 4:2 в Ловеч в мач от предпоследния кръг на "А" група. В същото време "Локомотив" и ЦСКА направиха 1:1 в дербито на нелицензираните. Хиксът изхвърли "червените" и на теория от Лига Европа, а по-рано днес босът Ивайло Манджуков обяви, че клубът и без това не се надява да играе в турнирите от лятото.

Днес имаше още един обрат - между "Берое" и "Ботев" (Пловдив). Старозагорци спечелиха "битката за Тракия" с 2:1 на своя стадион. 

Победителите днес - "Литекс" и "Берое", имат по 54 точки на второто и третото място, а "Локомотив" е с 52 и му предстои гостуване в Пловдив идния уикенд. "Железничарите" трябва да се надяват на победа и на грешка на поне един от двата тима пред тях. Истината обаче е като при ЦСКА - Локо няма шанс за Европа, може да спаси единствено лиценза за "А" група. "Литекс" гостува на "Българска армия", а "Берое" ще приключи сезона в Разград.

Доста любопитни изказвания направиха треньорите на армейците и "червено-черните" след сблъсъка на нивата в "Надежда". Любо Пенев опроверга Манджуков, че двете страни водели преговори специалистът да остане на треньорския пост на Армията. Той нарече твърденията на бизнесмена "спекулации".

Пенев разкритикува Стефан Николич, който след почивката получи червен картон за посягане и бе изгонен, подобно на Тони Силва в Пловдив преди седмица.

"Това е несериозно и безотговорно, случи ни се във втори пореден мач", рече бившят национален селекционер, видимо изнервен и обезкуражен от всичко, което се случва в ЦСКА.

Димитър Васев пък каза, че "не всички в "Локомотив са работили за класирането на отбора в Лига Европа".

Очайквайте подробности.