Собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев обяви, че няма да купува акции на ЦСКА, но би помогнал в изграждането на терени за детско-юношеската школа (ДЮШ) на клуба. Един от най-богатите хора в България гостува в предаването на Люба Кулезич по „Нова телевизия“.

„Няма да купувам акции от ЦСКА. Аз държа такива в „Лудогорец“ и няма как, това е конфликт на интереси. Предпочитам да дам някакви пари, нещо да се направи там, но не и да инвестирам в клуба“, сподели Домусчиев.

Той от малък е привърженик на ЦСКА и бе част от надзорния съвет на клуба преди години.

„Феновете купуват акции, защото обичат клуба, а не защото искат да забогатеят чрез инвестициите си. Преценили са, че в ЦСКА има мениджмънт, който с дадените пари може да постигне успехи“, каза още собственикът на „Лудогорец“.

Домусчиев говори и за отбора, както и за старши треньора Стойчо Стоев.

„Стойчо Стоев може би нямаше да е успешен в „Левски“ или ЦСКА. Искахме човек, който да не идва от голям отбор и да не е с вирнат нос. Той има качества, но само това не стига. Трябва около теб да има добри играчи, подходяща среда – тя е много важна. Опитваме се да се развиваме. Отсяваме хубавото и надграждаме. Онзи ден говорих с президента на „Валенсия“ над четири часа. Не копираме, просто се учим. Нещо, което могат да направят и „Левски“ и ЦСКА“, коментира бизнесменът.

Кирил Домусчиев отрече слуховете да финансира протестите срещу правителството, както и че има „закачка с Гриша Ганчев“, собственика на „Литекс“.