Димитър Бербатов има желание да продължи и завърши футболната си кариера в чужбина, а все още не мисли какво ще прави като спре с играта. Тръгналият от ЦСКА към Западна Европа маестро не смята да помага на "червените", не и на този етап.

Бербо отново се превърна в централна фигура на финалите на детския турнир "Данониада", чийто патрон е. След като награди победителите от "Ботев" (Пловдив), които ще представят България на международната "Купа Данон" в Мароко през октомври, Митко отдели време за автографи, снимки и на журналистите.

Вчера "Монако" обяви, че Бербатов си тръгва от Монте Карло. Все още не е ясно къде ще е следващият пристан на най-добрия български футболист за последните десетина години.

"Търсим варианти с моя мениджър да видим накъде ще продължи кариерата ми. Не мисля да спирам и все още смятам, че имам какво да дам на футбола, затова ако има подходящ вариант ще го обмислим, рече Димитър Бербатов. - В Англия имам много хубави спомени и съм бил дълго време, така че защо да не се върна там, стига да се появи добро предложение. Когато дойде момента всички ще разберете къде съм. Вече съобразявам нещата със семейството си, имам две деца и не знам дали бих отишъл в САЩ, защото е далече, но в крайна сметка и това може да стане вариант."

Той беше откровен, че не вижда как отново ще играе футбол в България - заради ниското ниво:

"Няма как да завърша кариерата си тук, защото когато човек е живял и играл толкова време в чужбина, е свикнал с условията и работата там. И когато се върнеш и нивото не е това, на което си свикнал, се стига до излишни проблеми."

Бербатов не разкри подробности около академията, която смята да основе в България. Каза само, че проектът му е на етап "уреждане на документацията".

"Не мисля, че каквото и да коментирам за ЦСКА нещо ще се промени, прям бе Бербо по болната тема на половин България. - Аз не играя в ЦСКА и съм встрани от темата. Не трябва да се говори много, защото става една каша и после не се случва нищо. Трябва питате хората, които ръководят отбора, те да се опитат да помогнат. И да се потърси отговорност от онези, които са довели клуба до това състояние."

Дали е готов да помогне финансово на ЦСКА?

"Ако се стигне до момент, в който ЦСКА да има управление както в Англия, може и да говорим да помогна. Но едва ли ще се стигне дотам, защото няма нормално мислещ човек, който да вземе предприятие или бизнес, който е с минуси и той да трябва да ги връща. Ако сега ме потърсят ще откажа. Няма как да помогна. Навсякъде има проблеми и скандали във футбола. Тук трябва да се действа както във ФИФА. Иначе виждате какво се случва - ЦСКА е пред закриване, "Левски" няма пари...  Най-титулуваните отбори са в положение, в което не трябва да бъдат и всички страдаме от това", продължи все така в откровен тон нападателят.

"Ако човек тръгне да прави нещо трябва да е подготвен. Все още е рано да се занимавам с неща извън футбола. Не бих помогнал финансово на ЦСКА в момента. Кой дава така пари от собствения си джоб? Аз засега съм съсредоточен във футбола и няма смисъл от подобни въпроси", завърши Бербатов.