Извинение от зам.-министъра на културата Боил Банов поиска диригентът Илия Михайлов. Преди дни той заяви, че Банов участва в "корупционни схеми" в Софийската филхармония.

Миналата седмица Михайлов бе отстранен от поста си в хоровата капела "Светослав Обретенов“. По този повод той разкритикува публично директора на филхармонията Виктор Стоянов, както и зам.-министъра на културата Банов, срещу когото заяви, че ще даде сигнал в ДАНС. Боил Банов отговори, че ще подаде иск в съда, за да изчисти името си.

"Бих искал да се извиня на зам.-министъра на културата Боил Банов за това, че замесих името му в тази неприятна история“, казва Михайлов пред сайта „Гласове“, откъдето диригентът започна и атаката си срещу Софийска филхармония.

"На 3 юни, в деня на моето уволнение, получих информация за "участието” му в корупционните схеми, практикувани във Филхармонията за източване на държавната субсидия. Силно раздразнен, цитирах тази информация първо във вашата, а после и в няколко електронни медии, буквално, на сляпо, без да я проверя.

По-късно разбрах, че съм бил умишлено подведен и че Боил Банов няма нищо общо с тези неща. Разбира се, вината за това е изцяло моя. Под силния афект се доверих сляпо на враговете на г-н Банов, които сега разбирам, че са били наши общи, а целта е била твърденията ми да бъдат дискредитирани. Истината за далаверите да бъде смесена с лъжата за участието на Банов в тях. Сериозна грешка от моя страна бе, че не повярвах в честността на Боил Банов, за която бях слушал от известни актьори и режисьори. Съзнавам какво съм причинил на него и на близките му и го моля да ми прости. Поднасям му извиненията си и се надявам да ги приеме“, заяви Михайлов.

Той обаче твърди, че не отстъпва от другите свои твърдения за схемите, които действат в Софийска филхармония.

 

Източник Площад Славейков