Eто още една причина да пуснете в продавалника старите вещи или да заложите левия си бъбрек, за да съберете пари за конзолата PlayStation 4. Според високопоставен човек в номенклатурата на Sony компанията ще пусне култовата си игра The Last of Us и за машината от най-ново поколение. Засега тя може да се върти само на PlayStation 3.

 

Пред турския сайт Multiplayer Серчан Сулун, маркетинг медиджър за Европа и Азия в PlayStation е коментирал, че няма да има продължение на The Last of Us скоро, но че първата игра ще бъде пусната през лятото за PS4 с усъвършенствана графика.

 

Междувременно заглавието обира награда след награда, като наскоро получи приза "Игра на годината" в конкурса Game Developers Choice Awards. Постапокалиптичният трилър, в който иде реч за перипетиите на неудачника Джоел и момичето Ели в свят на зомбита и жестоки улични банди, излезе на пазара през юни м.г. и до средата на март от него са продадени над 6 млн. копия.

 

Според Сулун в пакет с The Last of Us ще върви и допълнението Left Behind, в което се разказва историята преди настъпването на драматургията в The Last of Us. 

 

От Sony не са потвърдили официално за предстоящия релийз, но той е твърде вероятен, защото в тазгодишния календар за PS 4 са планирани твърде малко топ заглавия - Infamous: Second Son, Driveclub, MLB 14: The Show и The Order: 1886