Президентът Росен Плевнелиев не излъчва адекватна ориентация в системата на модерния свят. Това заяви пред бТВ психиатърът доктор Николай Михайлов в анализ на болестите на обществото ни.

Според неговата оценка държавният глава е изцяло "по стилистика и по поведение чиновник на евроатлантическите институции".

"Плевнелиев имаше един наивен навик да се съобщава като добър човек по природа и изглеждаше, че твърдо го вярва. Аз мисля, че това е и основното му качество, на което той се наслаждава и на което разчита. Защото компетентност няма и той сприхаво желае да скрие дефицита на компетентност. Той е залутан в политическа роля, това не е собствена неговата роля. Вижда се един антураж от съветници и екип, който лоялно го съветва. Той има поведение тъкмо на съветван човек. Той не е за тази роля, той няма политическа и идеологическа зрялост", коментира д-р Михайлов.

Българският президент не излъчвал адекватна ориентация в системата на модерния свят, смята още психиатърът. Затова ми се струва ехо-феномен на някакви регламентации, които са извън територията, каза още Михайлов.