Усилията на полицията в Гърмен и "Орландовци" трябва да се подкрепят от държавата, каза главният прокурор Сотир Цацаров на изненадващо посещение в Народното събрание днес. 

"Държавата трябва да благодари на полицейските служители за труда им и аз лично им благодаря за това," каза още обвинител №1.

Той изтъкна, че трябва "в съвсем краткосрочен план" да се продължат усилията по овладяване на обществения ред, но отказа да коментира дали е имало провокатори в "Орландовци" или не. Трябва и в "дългосрочен план да се търси генерирането на проблемите". Каза обаче, че прокуратурата реагира незабавно на всичко, което е отправено към нея във връзка с двата инцидента.

Цацаров коментира и разследването на взривовете край село Анево:

"Има иззети и мобилни телефони, които може да са документирали самата стрелба. Прави се експертиза”.

Главният прокурор се изказа положително и за приетия днес от Министерстви съвет закон "Антикорупция", предложен от вицепремиерката Меглена Кунева. Той предвижда създаването на национално бюро за борба с корупцията във властта, като е фокусиран върху лицата, заемащи висши държавни длъжности. 

"Този законопроект е нещо съвсем конкретно, този законопроект съдържа очевидно положения, които по един или друг начин засягат множество лица и които по един или друг начин може би ще го направят нехаресван," каза Цацаров.

Похвалата не е насочена към Кунева и екипа й, а към хубавият им проект, предлагащ конкретни неща, подчерта той.