Мистериозно посещение у нас на Виктория Нюланд - помощник държавен секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия, изкара депутатите от "Атака" на протест пред Президентството. Волен Сидеров и хората му недоволстват от пълната тайна, в която е забулена визитата. В типичния си стил лидерът на "Атака" съзря конспирация. По думите му, Нюланд е у нас, за да ни вкара във война.  Той не уточни с кого, но стана ясно, че визира Русия. Сидеров отново повтори позицията на партията си, че международната общност не трябва да налага икономическси санкции на Федерацията заради анексирането на Крим.

Според националиста  US дипломатката ще води и преговори за разполагане на още въоръжени сили на САЩ в съвместните ни военни бази.

Той съзря в посещението на Нюланд и още една мисия - да падне мораториумът върху добива на шистов газ.

Действително посещението на помощник държавния секретар бе обвито в пълна мистерия. От Министерството на външните работи потвърдиха само, че Нюланд ще се срещне с Кристиан Вигенин.  На въпроса на Клуб Z ще има ли повече информация, ни отговориха: "По-скоро - не". И ни препратиха към американското посолство. Пресаташето на амбасадата Раиса Йорданова не си вдигаше телефона. 

От Министерския съвет посочиха, че информация ще има след срещата на Нюланд с Пламен Орешарски, но въобще не казаха кога и къде ще се състои тя. Очаква се освен с него дипломатката да се види и с президента Росен Плевнелиев, но от "Дондуков" 1 съобщиха, че информацията се ограничава по настояване на американското посолство.

По непотвърдени данни гостенката ще участва и в дискусия с граждански организации, организирана по покана на преподавателя от СУ Даниел Смилов и икономиста Георги Ганев. И двамата са свързани с "Протестна мрежа".