Севернокорейски археолози са открили леговище на древни корейски еднорози, съобщи Корейската централна новинарска агенция. След това заглавие вече е почти сигурно, че Ким Чен Ун е харесал българския "Стършел" и е решил да превърне държавната медия в лоша имитация.

Има и детайли - Академията за социални науки (не е ясно какво е социалното на археологията) са открили не какъв да е еднорог - а именно личното ездитно животно на корейския крал Тонмьон, основател на древната корейска държава Когурьо малко преди раждането на Христа. Така че днес тези зверове ги няма - изчезнали са преди 1000 години. Всъщност става въпрос за митичното същество Кирин, подобно на химерата в това, че има глава на дракон, тяло на елен, копита, грива, и разбира се един рог в центъра на челото. 

Разбира се, както всеки диктатор знае, пропагандата изисква човек да се възползва и от хумора. Леговището на еднорога всъщност е бил открито на 200 метра от храм в Пхенян. Което доказвало, че именно столицата на Северна Корея е и централният град на древната обединена държава.

Оказа се, че Кирин е много важно животно в севернокорейските учебници по история.

Добрата новина е, че хуморът на севернокорейците вече не засяга само солидния лидер Ким Чен Ун. Досега другите статии се въртяха все около него - как е проходил на възраст три седмици, магическите му умения в голфа, двойната дъга при раждането му... Като цяло, вижда се, че най-новият владетел на династията Ким съзрява.