Само на един основен футболист няма да може да разчита новият треньор на "Лудогорец" Бруно Рибейро в първия мач от квалификациите на Шампионската лига срещу молдовския "Милсами". Във вторник от 20:45 часа на стадиона в Разград "орлите" ще бъдат без най-силния си играч - Марселиньо.

Бразилецът е наказан, тъй като получи червен картон при 0:4 срещу "Реал" (Мадрид) в последната среща от груповата фаза на мегатурнира в края на миналата година. Всички останали са на разположение на Рибейро, стана ясно на пресконференцията му на "Лудогорец Арена" по-рано днес. Няма контузени, но и някои от новите попълнения, като например румънският халф Андрей Препелица, няма да излязат срещу молдовците, тъй като още не са в нужната форма.

"Най-важното за мен е да имам напълно готови играчи, рече португалецат на брифинга в залата в новата трибуна "Моци". - Ние играем само за победа, независимо срещу кой съперник, без значение дали се казва "Реал" (Мадрид) или "Барселона". Основната цел на "Лудогорец" е да побеждава. Трябва да бъдем много концентрирани в мача с "Милсами". Надявам се това да бъде първата ми победа от многото предстоящи. Мисля, че отборът е много добре подготвен и ще зарадваме нашите фенове. Всеки един от отбор в Шампионската лига е труден съперник, все пак е шампион на страната си, но ние имаме качествен тим и не се страхуваме от никой."

Рибейро разчита "Лудогорец" да привлече още 2-3 нови попълнения, които да подсилят състава за по-сериозните тестове по пътя към груповата фаза. Никой в Разград дори не си и помисля, че "орлите" могат да отпаднат от молдовците. Следващият съперник ще е по-труден и ако бъде преодолян, българският шампион ще се осигури най-малко влизане в Лига Европа. Евентуален трети сперник ще е на прага на групите за ШЛ.

"Имаме списък с двама-трима играчи, които са много важни, но кои точно ще дойдат при нас, бъдещето ще покаже, добави старши треньорът. - Наблюдаваме 20-25 футболисти и от тях трябва да изберем най-подходящите. Да, постът централен нападател е сред тези, на които трябва да се подсилим."