"А" група едва започна, а първата треньорска глава вече падна. Наставникът на "Ботев" (Пловдив) Петър Пенчев бе уволнен на среднощна среща на клубната управа след една от най-тежките загуби в историята на "канарчетата" - 0:6 на терена на "Монтана".

„След безобразното представяне на отбора в мача срещу "Монтана", управителният съвет взе единодушно решение да освободи треньорския щаб на отбора, рече Ангел Палийски, шеф на съвета на директорите на "Ботев". - Очаквахме Петър Пенчев сам да подаде оставка след това, което видяхме днес (бел. ред. вчера) и след като той не го направи решихме, че е необходима промяна за доброто на отбора.“

Той добавя, че вратарят от злополучния двубой Михаил Иванов е изиграл последния си мач с екипа на тима.

„В понеделник ще проведем разговор с целия отбор. По всяка вероятност за футболистите ще има санкции, но все още не сме решили дали те ще бъдат от финансов или друг характер. Недопустимо е някои играчи да се отнасят по този начин към задълженията си на терена и с представянето си да предизвикват чувство на срам сред цялата „жълто-черна“ общественост“, допълва Палийски пред клубния сайт.

"За нас този мач беше пълен провал. Почнахме по възможно най-лошия начин, 3 гола до 13 минута и след това мачът се доиграваше. Аз като треньор на отбора отговарям за показаното от него и съм готов да си понеса последствията. Поемам вината за загубата, футболистите явно не бяха достатъчно добре мотивирани за мача. След такава загуба се говори трудно", рече пък Петър Пенчев.

"Не само Михаил Иванов се представи слабо, това се отнася и за целия отбор, и за играта ни в защита. Извинявам се за показаното на терена на хората, които бяха тук да ни подкрепят. Извинението може да дойде единствено следващата седмица срещу "Локомотив". Каквото и да кажем в момента, няма да има значение, извинението трябва да дойде на терена", каза още Пенчев преди да разбере, че дните му като старши треньор са свършили.

По информация на Клуб Z в "Коматево" се съмняват в симулативна игра на определени играчи - начело с Михаил Иванов. Това е причината за изгонването на бившия страж на "Левски", който някога игра в школата на "Ювентус".

Основен фаворит за наследник на Пенчев пък е Димитър Васев. За негово назначение се заговори още през юни, когато Георги Марков смени "Локомотив" (София) с "Ботев". Наскоро Васев отказа да се върне в "Локо" във "В" група. Решения трябва да се вземат бързо, тъй като предстои дербито на Пловдив.