Община Пловдив била подведена от бизнесмена Георги Самуилов, чието тържество за 50-годишния юбилей се превърна в една от най-коментираните теми в държавата. В нощта на събота срещу неделя жителите на центъра на Пловдив слушаха до малките часове наздравици и хитовете на Глория, Васил Найденов и Акага.

Всички сме възмутени“, каза пред Нова телевизия зам.-кметът по културата Стефан Стоянов.

Той показа подадените от Георги Самуилов документи, който наел Античния театър за „фирмена презентация и благотворителен коктейл“, които трябвало да приключат до 23 часа.

В МВР има постъпили 4 жалби между 1 и 3 часа през нощта, няколко пъти се опитали да предупредят организаторите, че след 23 часа не трябва да вдигат шум“, каза Стоянов.

Глоба обаче не била наложена. Самият Самуилов бил подписал преди това декларация за спазване на обществения ред, която ила част от документацията към всяко събитие.

Подведената община щяла да глоби Георги Самуилов с между 1000 и 2500 лева.

Клуб Z още в понеделник информира, че наемането на Античния театър става по силата на решение на Общинския съвет на Пловдив. Има определен ценоразпис – например за мероприятие тя е 2400 лева на ден без ДДС. Няма никакво ограничение за вида на мероприятието. Отделно има ценоразпис и за сватби – 1000 лева на ден.

Вчера Самуилов се извини за неудобството на пловдивчани и обеща до организира благотворителна изложба за подпомагане на Античния театър. 

„Античнят театър трябва да бъде само за културни събития“, сподели зам.-кметът Стефанов пред Нова.

Той се ангажира да повдигне дебат в Общинския съвет за промяна на условията за отдаване на културните паметници, „за да не допускаме такова нещо“.