Екипът на БНБ остана на практика същия, смятат от Реформаторския блок, след като ГЕРБ и ДПС гласуваха предложените от новия управител на БНБ Димитър Радев подуправители. Реформаторският блок гласува против.

Депутатите приеха Димитър Костов да стане подуправител на "Банков надзор", Нина Стоянова за подуправител на управление "Банково" и Калин Христов - за подуправител на управление "Емисионно".

"Ние смятаме, че бившият Управителен съвет носи солидарна, поне морална отговорност за това, което се случи. Бяха откраднати 4 мрд лева, според мен това е грабежът на века до момента. Оказа се, че ДАНС е проспала това, което се е случило. Оказа се, че в БНБ не са знаели за това, за което знае цялото общество и не са направили необходимото, за да реагират по съответния начин," заяви Найден Зеленогорски от РБ след гласуването.

Това не е избор, който възстановява доверието в БНБ, отбеляза още той, и допълни, че поради това РБ вече са разколебани в доверието си в управителя Радев, който самите те подкрепиха.

"Това е преди всичко въпрос на доверие и въпрос на морал. Не разбирам и колегите подуаправители, които според мен трябваше просто с достойнство да си подадат оставката и да си тръгнат, вместо да стоят тук и да чуят всичко, което казаха колегите народни представители за тяхното безхаберие," каза още Зеленогорски. стината е, че грабежът на века стана с тяхното мълчаливо съдействие."

Той повтори притесненията, изразени в зала, че тези подуправители са хора на Делян Пеевски, като сподели и за слухове в кулоарите, че са хора на ДПС, и изрази надежда, че ГЕРБ също се притесняват от това.

"Не може да не ни притеснява и това, че това става с решителната подкрепа на ДПС. Без ДПС тези подуправители нямаше да бъдат избрани," отбеляза пък Атанас Атанасов.

Въпреки това, Зеленогорски отбеляза, че този вот няма да разклати правителството, макар да "ерозира общественото доверие".