Играчите на израелския "Ашдод" са се страхували за живота си, след като бяха нападнати от фенове на ЦСКА, нахлули на терена в края на контролата между двата отбора снощи на стадион "Българска армия". Двубоят бе прекратен в 89-ата минута при резултат 1:0 за гостите от Израел след пореден груб фаул на техен футболист, получил директен червен картон.

Тогава запалянковци на ЦСКА погнаха гостите, които трябваше първо да бягат към сектор "В", а след това да се крият в тунела на "Б" преди да бъдат ескортирани към хотела си.

"Трябва да призная, че мислех за най-лошото. Не се срамувам да си кажа, че се страхувах както за моя живот, така и за този на моите приятели", заяви неназован играч на "Ашдод" пред израелския спортен сайт sport5.

"Феновете бяха пияни. През цялото време имаше антисемитски песни срещу нас и ни замеряха с различни предмети", добавя друг от гостите.

"Всичко се случи като на филм и в даден момент ние се страхувахме за живота си, но, слава Богу, сме живи и здрави", съобщиха от клуба пред израелската телевзия One.

Треньорът на Еял Лахман, който бе уцелен по главата, е в добро състояние.

Въпреки инцидента от "Ашдод" обявиха, че клубът остава да тренира в България и ще си замине в сряда, както е планирано по програма. Днес играчите ще бъдат пуснати на разходка, като са предупредени да не носят никакви символи на клуба.

Инцидентът не е първият за "Ашдод" от подобен род. През миналата година играчите бяха нападнати от група скинари по време на лагера си в Полша от група скинари.

Още подробности и видео, вижте тук.