Военният съд осъди ген. Кирчо Киров на 10 години затвор и конфискация на половината имуществуво, предаде БГНЕС, позовавайки се на прокуратурата.

Процесът, който се гледаше при закрити врати във Военния съд, изправи бившия директор на Националната разузнавателна служба (НРС) на подсъдимата скамейка за това, че за периода 2007-2011 г. е присвоил общо около 5 млн. лв., като парите са били във валута - долари и евро.

За улесняване на присвояването Киров в кръга на своите правомощия съставил над 1000 официални финансови документа, с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи. Фалшивите документи, с които парите са присвоени, са били "за специфични нужди на службата". Тезата на защитата е, че това са суми за вербуване на агенти.

По време на процеса самият Киров каза, че става въпрос за хиляди, а не за милиони и че е жертва на политическа репресия.

По делото, което се точи с години, бяха разпитани бившият премиер и настоящ евродепутат Сергей Станишев, министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Ивайло Калфин и лидерът на АБВ Георги Първанов.

Присъдата може да бъде обжалвана пред по-горна инстанция.