"Манчестър Юнайтед" имаше много късмет и неочакван коз на старта на новия сезон във Висшата лига на Англия за 1:0 срещу "Тотнъм" на "Олд Трафорд".

Единственото попадение бе автогол - на Кайл Уокър в 22-ата минута. Бранителят опита да попречи на получилия топката на чиста позиция Уейн Руни, но нескопосано я насочи в мрежата си.

За първи път в историята на Премиършип първият гол е отбелязан в собствената врата. Огромен дял за победата на "червените дяволи" има вратарят на аржентинския национален отбор Серхио Ромеро, който имаше страхотни спасявания, особено в края на срещата, когато "шпорите" тръгнаха да изравняват. Пропуски направиха Хари Кейн и Кристиан Ериксен.

Ромеро бе привлечен наскоро, тъй като се очаква Давид де Хеа да бъде продаден на "Реал" (Мадрид). Испанецът днес гледа срещата от трибуните. Треньорът Луис ван Гаал обясни, че не го е включил в състава, тъй като "главата му е другаде".

Освен Ромеро, за "Юнайтед" играха и другите нови попълнения: защитникът Матео Дармиан, халфовете Морган Шнайдерлин и Бастиан Швайнщайгер (като резерва) и крилото Мемфис Депай, който получи култовия за "червените дяволи" номер 7. "Тотнъм" показа, че и този сезон ще смущава най-силните в Англия.