Google Translate вече има нов сериозен конкурент в лицето на Microsoft Translator, съобщи онлайн изданието CNET.

Софтуерният гигант пусна своята нова услуга, която ще се предлага и с отделни приложения за Android, iOS, Android Wear и Apple Watch. Това означава, че преводачът може да бъде използван на практически всички мобилни устройства с интернет връзка. Приложението поддържа както превод чрез въвеждане на текст, така и чрез глас.

Google Translate поддържа само 27 езика. Microsoft Translator може да превежда на цели 50 езика. Сред тях е и български.

Досега Microsoft имаше подобни услуги само за Bing и чрез приложението Skype Translator, което скоро ще стане част от самия Skype.

Microsoft Translator ще бъде особено полезен за притежателите на "умни" часовници. Те ще могат да използват устройствата си за преводачи и да виждат преводите на изговорените думи. Всички настройки автоматично се синхронизират между часовника и смартфона, така че няма нужда да се правят по два пъти.

Приложението е самостоятелно и не е свързано с гласовия асистент Cortana, Skype Translator или някое от другите подобни разработки. Но то използва същата инфраструктура и облачни услуги като останалите системи. Приложението е безплатно и тепърва ще се подобрява включително и чрез добавянето на още езици, коментират от Microsoft.