Магазин в комплекса "Слънчев бряг" е хванал на охранителните си камери двамата чужденци, издирвани у нас, за които се предполага, че може да са свързани с терористите от "Ислямска държава". МВР обаче отрича връзката на чужденците с ИД, и обяви, че всъщност са фалшификатори на документи. 

Всичко тръгна в неделя сутринта сутрин от съобщение на агенция "Фокус", която се позоваваше на пресцентъра на прокуратурата. В него се казваше, че се издирват двама, предполагаемо свързани с ИД. Две бройки лични карти пък бяха публикувани по-късно от бТВ с информацията, че става въпрос за хора на ИД. Те били на френската гражданка от Иран Езида Елхам и румънецът Мимо Попеску.

Хората от магазина в Слънчев бряг са убедени, че са видели същите двама чужденци. Записът е от 8 август, събота, от 23:17 ч. Управителят Златомир Николов обяснява пред Нова ТВ, че вчера заедно с негов колега са разглеждали записите на охранителните камери и са забелязали много голяма прилика.

"Подали сме сигнал към органите на реда," обясни Николов и допълни, че жената е говорила на лош английски, били са в компания от няколко човека, разговарящи помежду си на румънски. Жената е помолила да бъде упътена към банкомат.

Нова ТВ обаче не показва лицата на записите, тъй като не може да се потвърди дали това са издирвани

Местните разказват, че полицията показва снимките на издирваните още от неделя, макар по-късно МВР да обяви фотосите за недействителни. Полицаите разпитвали и търговците по улиците на комплекса и днес могат да се видят множество полицейски патрули.

От МВР все още няма коментар.