Следващият iPhone - вероятно с името 6S, ще има дисплей, който усеща колко силно натискате екрана, съобщи mashable.com.

Apple вече представиха технологията, наречена Force Touch, в смартчасовника си Apple Watch и новите модели MacBook и MacBook. Сама по себе си тя не е нищо ново - графичните таблети използват подобна от десетилетия, отчитаща хиляди нива на натиск. 

Но новият iPhone ще бъде първият смартфон с подобна технология. 

Според Марк Гърман, който и преди е разкривал изненади на Apple преди тях самите, ще има "консистентна употреба за Forc Touch в цялата операционна система за "шорткът" действия". Например, с по-силно натискане на иконката на определена програма ще може да се изпълни определено действие - да речем, директно да се преслуша гласовата поща, когато натиснеш по-силно зелената слушалка. Или директно натискане на дестинацията в Apple Maps, така че телефонът директно да зареди указания за посоката. Силно натискане на линк пък може да отваря малък тъмбнейл, който да показва накъде води линка.

Според официалната информация, някъде в началото на септември Apple ще представят последната версия на флагманния си смартфон и редизайна на Apple TV.

Други новости в iPhone 6S ще бъде по-силна алуминиева конструкция, за да е по-трудна за огъване, по-бърз А9 процесор, 2 гб RAM памет, по-бързи скорости на интернета, увеличен живот на батерията и 12 мегапиксела камера, способна да записва видео в 4К резолюция.

Според слуховете, е възможно Apple да добавят и розов металик като възможен корпус за новият iPhone.