Десетгодишно момиченце почина снощи към 22.30, след като бе прегазено от лек автомобил в центъра на Ловеч. Детето е от Троян и е дошло в областния град за сватбата на сестра си. След инцидента близки на детето обкръжават два автомобила, един от които е на убиеца, и ги преобръщат, става бой, овладян от полицията, съобщи БНР.

Вече е арестуван извършителя, в момента продължава разследването, разпитват свидетели и установяват обстоятелствата и причините за инцидента, случил се зад хотел "Ловеч". 

Към 01.30 тази нощ 19-годишен младеж загина при катастрофа край  Гоце Делчев, предаде БГНЕС. Това е втори смъртен случай след пътно-транспортно произшествие в района, в рамките на  30 часа. Към 18.30 часа в сряда при движение на заден ход лек автомобил с 51-годишен водач от Мосомища блъсна и уби 79-годишна жена от същото село.

Новият тежък пътен инцидент е станал  край село Копривлен. Лек автомобил "Рено", управляван от 19-годишния Красимир К., излиза от пътя и се преобръща няколко пъти. Вследствие на това 19-годишният младеж загива на място.