Samsung показа два нови супертелефона в Ню Йорк вчера. Galaxy S6 edge+ и Galaxy Note5 са оборудвани с върхови 8-ядрени процесори и 4GB RAM, като и двата са с 5,7-инчов Quad HD дисплей. Основната разлика е, че в традицията на Note-серията, Note5 разполага с удобния стилус S Pen.

Galaxy S6 edge+ е наследил уникалния и отличителен дизайн на Galaxy S6 edge, но вече разполага с новия Apps edge достъп до приложения, което става само с едно плъзване на ръба на дисплея.

При Note5 mотребителите вече бързо могат да нахвърлят идеи или информация със стилуса, когато екранът е изключен, без отключване на телефона.

Galaxy S6 edge+ и Note5 поддържат запис на видео в резолюция 4K, както и функцията Live Broadcast, която позволява споделянето на Full HD видео в реално време с избрани контакти или чрез YouTube Live.

Камерите им са обновени, като позволяват бързо стартиране с кликване два пъти върху home-бутона, като се задействат само за 0,6 секунди.

Официалната дата на премиерата в България на Samsung Galaxy S6 edge+ е 4-ти септември, а за Note5 все още не е обявено кога ще е наличен.