"Манчестър Сити" удари три шамара на "Челси" в най-интересния мач от втория кръг на Висшата лига на Англия - 3:0 на стадион "Етихад". Така шампионът има само една точка от началото, а "гражданите" са с пълен актив и се намират във впечатляваща форма.

Цяла седмица пресата по света се занимаваше с начина, по който Жозе Моуриньо отстрани клубния си лекар Ева Карнейро и един физиотерапевтите задето излезли на терена в "неподходящо" време на двубоя срещу "Суонзи". Е, днес "сините" бяха с нов медицински щаб, но това по никакъв начин не им помогна да избегнат крушението. Поради което Моуриньо вече е на подбив из социалните мрежи, след като по-голяма част от футболния свят взе страната на Карнейро.

След много пропуски Серхио Агуеро даде преднина на "Сити" в 31-ата минута. Резултатът до почивката остана само 1:0, а преднината на "гражданите" можеше да е по-сериозна. Това се случи към края на дербито, въпреки че "сините" заиграха доста по-добре през вторите 45 минути. В 50-ата гол на Рамирес за 1:1 не бе зачетен заради засада, каквато нямаше.

В 79-ата минута капитанът Венсан Компани удвои с глава след центриране от корнер и прекърши надеждите на "Челси" за изравняване. В самия край Фернандиньо порази вратата на гостите за 3:0.