"Предизборната кампания все още не е започнала и ние не можем половин година преди местните избори да превръщаме всичко в избори". Това каза пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев. Така той коментира зачестилите посещения на премиера Бойко Борисов и членове на кабинета в страната през последните седмици по различни поводи - най-вече за рязане на лента на един или друг обект.

"Има много поводи за посещението на отделни места в страната – или оглед на обекти, или срещи с хора, или решаване на различни местни предизвикателства. Това, че има местни избори не е повод три или шест месеца преди тях никой да не пътува никъде”, категоричен е Дончев.

Вицепремиерът коментира евентуално бъдещо участие на министри от кабинета в предизборната кампания. Той изтъкна, че предвид коалиционния характер на правителството би се получило неловко или грозно, ако един или двама министри на различни политически сили се озоват в един и същи град, агитирайки или подкрепяйки различни кандидати. Дончев определи подобен сценарий като нелеп и припомни, че подобно нещо се е случвало при управлението на тройната коалиция. 

"Позиция на правителството е да се ограничи максимално посещението и прякото ангажиране на министри от кабинета, по време на предизборната кампания”, заяви Дончев.

Друг аргумент за подобни ограничения бил големият обем от работа, която предстои да бъде свършена от правителството.