Сигурно всеки има подобно устройство у дома си - рутер, с който достъпът до интернет се прехвърля члез Wi-Fi мрежата към всякакъв вид мобилни устройства - преносим компютър, смартфон, а дори и към телевизора. Но сигурно всеки се е сблъсквал със заплетените инструкции за свързването на устройството към мрежата и добавянето на допълнителни устройства към него, както и към последващото обслужване.

Точно тези проблеми са адресирали производителят на технологично оборудване TP-Link и интернет гигантът Google, които лансират на пазара устройството OnHub. Това е рутер с доста необичайна, цилиндрична форма, който предлага свързаност във всички известни Wi-Fi стандарти, плюс които и Bluetooth.

В допълнение неговият цилиндричен дизайн с вградени 13 вътрешни антени е защитен от въздействията на природата, като може да се разположи и на открито. А интелигентният софтуер търси най-малко натоварения Wi-Fi канал за оптимална производителност на мрежата, което ви освобождава от ангажимента да стартирате на смартфона приложения като WiFi Analyzer.

OnHub се управлява с мобилното приложение Google On за по-лесно конфигуриране и управление на Wi-Fi мрежата. По време на първоначалната конфигурация намира необходимите настройки за най-добра работа  във вашия дом и после ги регулира така, че мрежата да работи на максимални параметри.

Рутерът е проектиран сам да оптимизира ефективността си с течение на времето, като автоматично инсталира нови функции и последните актуализации на защита.

Устройството все още не е налично на пазара, като в САЩ вече се приемат заявки за неговата доставка, като цената му е $199.