След миналогодишния „Аз, Франкенщайн“, който не успя да спечели сърцата на зрителите, а критици го нарекоха дори „плачевен“, изглежда сме готови за нова екранизация по прочутия роман на Мери Шели. „Виктор Франкенщайн“ е с участието на Даниел Радклиф в ролята на Игор, асистента на главния герой – учен, изследващ безсмъртието. Но когато Виктор (Джеймс Макавой) стига твърде далеч, идва ред на Игор да го издърпа от лапите на лудостта.

Първият трейлър обещава филмът да е наситен със зрелищни визуални ефекти, лоши прически и много крясъци. Режисьор на заглавието е Пол Макгуигън, известен с „Късметът на Слевин“ (2006) и телевизионния сериал „Шерлок“, а сценарист е Макс Ландис, който проби с „Хроники“ (2012).

„Разказва се за техния път и за това как взаимно се стимулират към по-големи и още по-ужасяващи неща“, казва за филма пред „Ентъртейнмънт Уикли“ Даниел Радклиф.

Това е един от многобройните му нови проекти – предстои да го видим в продължението на „Зрителна измама“, драмата „Швейцарският войник“, криминалния трилър „Токио Вайс“, в „Бруклинския мост“, в расисткия трилър „Империум“ и политическата комедия „Млади американци“.

„Виктор Франкенщайн“ тръгва по кината на 25 ноември.

Площад Славейков