"Джихадистите ще те гепят", това бих казал на папата. Така кандидат-президентът Доналд Тръмп отговори на въпрос какво би казал на светия отец, който обяви, че капитализмът е отровен.

"Това бих му казал. Внимавай, защото ислямистите искат да те отвлекат от Ватикана", допълни той. "Нали сте чували затова", обърна се Тръмп към журналиста от Си Ен Ен Крис Куомо.

После милиардерът надълго и нашироко обясни как той е протестант, но харесва папата и няма нищо против него. Смятал, че Франциск се бърка прекалено в политиката, но и това не било нещо толкова важно. "Уважавам го. Той е добро момче", отсече републиканецът.

"Няма да плаша папата, когато през септември дойде в САЩ. Него само Бог може да го изплаши. Но истината е, че капитализмът работи и засега имаме само него като изградена система", подчерта Тръмп.

Все пак милиардерът критикува капиталистическата система в САЩ, защото имало прекалено много правила, който го разваляли.

Тръмп не спести и остри нападки към Хилъри Клинтън. "Тя вместо да мисли за Белия дом, да се замисли как ще отърве затвора", коментира той по повод разкритията, че в личната й електронна поща са открити секретни грами и разговори.