Столичната община ще построи обществена тоалетна за 135 хил. лева в Борисовата градина, както и ще обнови настилките в парка срещу 1,12 млн. лв., съобщи в. "Капитал Daily", като се позовава на класирането на местната управа по две от позициите на обществената поръчка от третия етап на обновяването на най-големия парк в София.

За ремонта на настилките е избрана фирма "Щрабаг", а фирмата "Калистратов груп" ще изгради водопровод и обществена тоалетна, като трябвада се справи в 59-дневен срок.

В момента в най-посещавания градски парк няма истинска обществена тоалетна, като тук-там са поставени т.нар. екотоалетни, и не е тайна, че неговите посетители най-често използват за облекчаване храстите или търсят нужниците на околните заведения, които са "само за клиенти".

Засега в парка няма да има предварително планираните нова детска площадка и капково напояване, тъй за тях не са избрани изпълнители. За изграждането на детската площадка кандидатства единствено фирма "Елстрой" АД. Тъй като в офертата на фирмата липсват част от изискваните в документацията съоръжения, тя е отстранена. За позицията за капково напояване пък не е подадена нито една оферта.