Тв водещата Ани Цолова отбеляза, че премиерът изглежда като човек, който лесно прощава - по повод избирането на Мая Манолова за национален омбудсман.

"Прощавам... Баща ми викаше: як си, сине, ама си будала", заключи премиерът.

Тя напомни, че ГЕРБ е пострадал от аферата Костинброд и че Манолова е била с основна роля в него.  Според министър- председателя обаче „едно е да простиш, друго е да подкрепиш. Аз не съм я подкрепил, защото не съм в парламента.“ На това пък водещата отбеляза, че сякаш гласът му се е чул при гласуването.

Тук министър-председателят й разясни личностните промени, настъпили в него:

„Знаете ли колко трудно се отървах от кожата на главен секретар и полицай и мнителността, която имах към хората. Във всяко нещо виждах някакъв план, нещо, което се готви... Мисля, че мога да ви кажа, че действително считам за правилно Мая Манолова да е омбудсман. Нека да се пробва това, да се види как ще се справи."

Той каза, че помни случая Костинброд, но запита какво на практика е станало там.

- Направиха ни едно голямо добро. Голямо добро ни направиха!

- Вие знаете ли кой ви го направи - попита Цолова.

- Знам. Народът има една много хубава поговорка: всяко зло дза добро. Никога нямаше да си прочистя партията, ако бяхме останали на власт предишния мандат. Никога нямаше да си направя изводите, които си направих за много неща.

Всъщност ни направиха добро. Защо да не прощавам.

Тук водещата поиска да уточни на всички ли е простил - и тези извън Мая Манолова. И му напомни и събитията, които станаха в деня преди изборите през 2014 г.

"Което куче ме е залаяло, все е побесняло - отговори ѝ Борисов. - Къде са тези хора от Костинброд? От партията им няма нищо, заминаха по Брюксел, да се правят европейци. ДПС даваше пресконференции тогава, сега са в опозиция.

Всеки си получи заслуженото. Народът ни върна на власт, тях ги прати в опозиция, на БСП им е доста трудно."

Запитан и за спорния закон за НСО и кога български премиер ще се движи (като Дейвид Камерън, б.р.) в нискотарифна компания, той отговори, че  и него е можело да го видят с най-нискотарифната компания на посещение в Емирствата. А в САЩ пътувал с "Бритиш еъруейс" по същия начин.

Но все пак според него имало голяма разлика дали си в стара демокрация, или в размирен район като Балканите.

"Има голяма разлика дали си изкарал международни престъпници и си ги арестувал, и са ти издавали смъртни присъди - напомни дейността си като полицай Борисов. - Или си един човек, станал на квотен принцип от някоя от партиите премиер. 

Нашите съседи в Сърбия подцениха този въпрос и премиерът Джинджич си отиде. Луканов не го пазеха. Това нанесе страшно лош имидж на държавата. България не е държава, която не си е посегнала на премиерите.

Ако считат моите приятели от Реформаторския блок, че трябва да си изложим и живота на риск - при всичките огромни усилия, които полагаме. Тези врагове - това са цигари, това е алкохол, това е петрол!

Той не пропусна да спомене към враговете и крадците, които вече ще са пазени с гривни няма да могат да мърдат.

"И да тръгна с колелото сега от Банкя до Министерския съвет?! И това ли да направя, та да им направя кеф - да ги улесня! Бива, бива, ама - баща ми викаше - вол за мезе не бива! Нека да не отиваме в края на популизма", завърши Борисов.